“The only person I ever lost and needed back was myself”

Visie

 

Geen ziekte

Even terug naar het begin, je burn-out. Wellicht hou ik er een wat andere kijk op na dan de meute, maar dan weet je dat al vast! Want ik ben van mening dat Burn-out geen ziekte is maar de genezing. Evenals dat ik van mening bent dat de oorzaak niet te veel en te hard werken is! Ja, dat is de trigger die ons van buitenaf onderuit laat gaan. Maar de oorzaak ligt binnen in ons! Want hoe goed zijn wij echt in staat om te luisteren naar wat wij kunnen, willen en nodig hebben? Hoe goed zijn wij in grenzen stellen? Hoe goed kunnen wij uitspreken wat we wel en niet willen?

 

Eigen weg

Een burn-out kost tijd en vooral overgave in het niet weten. Je mag het zijn werk laten doen, er op vertrouwen en het volgen. Het wijst je de weg terug naar jezelf! Ja echt! En je burn-out is niet bedoelt om snel door heen te sjezen en nieuwe kunstjes te leren. Daarmee creëer je uitstel van executie. Dan mis je het leermoment om ECHT jezelf te leren kennen. Door nieuw aangereikt gedrag aan te leren laat je (weer) iets van buiten af jouw leven sturen. En dat is waaarschijnlijk de reden dat je überhaupt in die burn-out terecht kwam! Door alles van buiten jou,  jouw leven te laten bepalen. Het is de bedoeling dat je leert te luisteren naar wat er IN jou leeft en je eigen ritme te volgt.

 

Tweede fase

Na een burn-out komt voor veel mensen een tweede fase. Een fase waarin je gaat ervaren dat je er enerzijds weer bent en meedraait in de wereld zonder om te vallen. Anderzijds voel je je eigenlijk helemaal niet senang op de plek waar je je nu bevind in je leven en hoe je daar invulling aangeeft. Dit is de fase waarin je nóg meer mag gaan luisteren naar je lichaam en je intuïtie. Deze als leidraad mag gaan gebruiken. De fase waar je steeds nieuwsgieriger wordt naar jezelf en wat je te doen hebt in dit leven. In deze fase neemt de behoefte aan nog meer zelf-bewust-zijn toe. Evenals dat de angst voor grote veranderingen en dingen mogen gaan los laten ook groeit

 

Zelfkennis als zelfsturing

In mijn visie draait alles om zelfkennis. De antwoorden zitten in jou! Niet in programma’s, niet in boeken, niet in mij. Jij bent jij, en jij bent uniek! Je leert pas echt, door open en eerlijk te reflecteren op jezelf en je handelen. Hierdoor krijg je meer zelfkennis. Echte waardevolle kennis over jouzelf, the good, the bad & the ugly! Dat is jouw goud! Door die kennis op te doen over jezelf zal je in staat zijn om zelf sturing geven aan jouw leven!

 

Kind in de volwassene

We leren in onze jeugd overlevings patronen aan, die later in ons leven niet meer dienend zijn maar ons zelfs in de weg gaan zitten. Hier gaat het ook schuren in je relaties met anderen. Je partner, kinderen, ouders, vrienden en collega’s. Het kind in jou reageert i.p.v. de volwassene in jou. Tijdens de coaching gaan we onderzoeken welke patronen jij hebt, waar ze vandaan komen, wat ze met je doen en hoe je ze los mag gaan laten, zodat je weer vanuit een zuivere reactie kan gaan leven en werken.