“The only way out is in”

Maroesja

Mijn naam is Maroesja Teijgeler en op moment van schrijven 45 lentes jong. Coach, burn-out ervaringsdeskundige, echtgenote, moeder, dochter, vriendin en bovenal mens. Een mens met een grote nieuwsgierigheid naar zichzelf, anderen en persoonlijke ont-wikkeling.

Geboren en opgegroeid als enig kind van 2 lieve ouders. Een hardwerkende vader en een moeder waarvan haar ziekte helaas grotendeels haar leven heeft bepaald. Ik was een verlegen en gevoelig meisje met rode krullen dat gepest werd. Een meisje dat veel tussen de regels “doorlas” van wat anderen (non)-verbaal zeiden (of juist niet). Maar niet zo goed wist wat ze daar mee “moest”.

Een meisje en later een vrouw met een enorm gevoel voor compassie en empathie. En die gevoeligheid gebruikte ik om anderen te begrijpen. Een eigenschap waarmee ik uiteindelijk mijzelf verloor omdat ik altijd maar uitreikte naar de ander maar mijzelf wegcijferde.

maroesja-teijgeler-leven-na-je-burnout

In 2003 raakte ik op mijn 28e burn-out. Mijn eerste echte serieuze stap van de reis terug naar mijzelf. Op het krijgen van mijn dochter na, een van de mooiste, waardevolste en meest leerzame gebeurtenissen in mijn leven!

Na een jaar thuis herstellen en 2 jaar uitbalanceren, dacht ik toen dat ik er was….maar hoe mis had ik dat!  Want na die periode heb ik zo’n beetje alles in mijn leven ondersteboven gehaald om te onderzoeken. En dat was maar goed ook, want veel voelde niet meer kloppend.  Het was het begin van tegen velen stromen ingaan…behalve die van mijzelf! Het kwam er op neer dat ik mijzelf weer mocht (uit)vinden. Mijzelf die ik was kwijt geraakt. Mijzelf die ik weer heb gevonden.

Na een mobiliteitstraject kwam ik tot inzicht dat mijn talent ligt bij het coachen van mensen. Het duurde echter 8 jaar en vele omwegen voordat ik aan die lang gekoesterde wens begon. Gerijpt door het leven, de lessen van mijn lichaam en de spiegeling van mijn  dochter begon ik in 2013 vol enthousiasme aan mijn opleiding tot master coach.

Twee fantastische jaren waarin ik mij intensief onderdompelde in de vele aspecten die het coach vak rijk is. Alle theorie die ik aangereikt kreeg, daar ging ikzelf ook dwars doorheen. Het was tweezijdig leren. En het was net als met mijn burn-out, ik kwam er als een ander mens uit dan als ik er in ging!

In 2016 nam ik op eigen initiatief een drastisch besluit, ik nam afscheid van mijn toenmalige werkgever. Waarmee ik mij, na ruim 20 jaar kantoordienst, bevrijdde van de ketens van het systeem waarin ik niet meer kon functioneren

Zonder concreet plan of financiële buffer startte ik in 2017 mijn praktijk Mannaz & More. Mijn gevoel achterna, de lijnen uitgezet door mijn intuïtie.  Maar ondernemen is een aaneenschakeling is van vallen en opstaan, en het is wederom een grote leerschool om te worden wie ik ben.

En zo komt het dat ik, lang na mijn burn-out, zowel de partner, de moeder, de dochter, de ondernemer, de vriendin, de werknemer en de collega in mij, steeds opnieuw aan het evalueren en evolueren ben.

De reis naar onszelf is lang en bezaaid met bergen en dalen. Doordrenkt met zon en door regen. Met beren op de weg maar ook met prachtige reisgezellen die met ons meelopen. Het is een constante uitnodiging om jezelf steeds opnieuw uit te vinden. Op zoek te gaan naar wat klopt voor jou en wat niet meer. Om te vertrouwen op het leven en op jezelf en los te laten wat niet van jou is en te omarmen wat wel.

Al mijn kennis en ervaringen neem ik mee in mijn rugzak tijdens mijn coaching. Liefdevol recht uit, maar zeker ook recht dóór het hart, begeleid ik jou bij jouw reis om de weg terug te vinden naar jezelf!

Liefs, Maroesja