“She flies with her own wings”

Ervaringen

Maroesja was een van de weinigen die mij echt kon helpen. Ik heb meerdere jaren gestruggeld met de gevolgen van mijn Burn out en hier meerdere keren hulp voor gezocht. Ik ben echter niet heel doorsnee en dat maakte voor menig coach en psycholoog dat het lastig was om mij in een vast traject te stoppen. Veel trajecten voelde als pleisters plakken en het lukte me maar niet om de onderste bouwstenen, de basis, stabiel te leggen. Met Maroesja was het vanaf de 1e sessie al anders. Ze voelde feilloos aan wanneer ik situaties weer vanuit mijn hoofd aan het aanpakken was en hielp me dan te dalen en echt te laten voelen hoe ik ergens in stond. Met veel liefde voor haar vak en geduld met mij, heeft ze me langzaam weten te dirigeren naar zelfregie en meer kennis over mijzelf. Toen de puzzelstukjes eenmaal begonnen te vallen, snapte ik wat ik te doen had en kon ik de gewenste basis leggen. Ik verbaasde me vaak over hoe effectief een ochtend met Maroesja kon zijn en ben enorm dankbaar voor het werk wat we samen hebben verzet.

*~ Celina ~* november 2020

Als iemand je een spiegel kan voorhouden, is het Maroesja. Ze is een meester in je zelf te laten nadenken over waarom en hoe je dingen doet. Op een leuke, creatieve en luchtige manier leer je jezelf beter kennen en helpt ze je het juiste pad op. Het maakt niet uit wie je bent of wat je bent, hoe groot of klein je zorgvraag is, Maroesja zorgt er altijd voor dat je blij de deur uit loopt. Aanrader dus!

*~Elske ~*

 

 Maroesja is echt een hele fijne coach. Een coach die niet bang is om haar boeken aan de kant te gooien en buiten de kaders durft te denken. Iemand die oprecht naar jou als persoon kijkt en voelt wat jullie samen kunnen doen om je hulpvraag ‘te beantwoorden’. Ze legt je niks op, je doet het vooral zelf, maar ze helpt je de juiste wegen te vinden.

*~C~*

 

Tijdens mijn werk liep de communicatie niet lekker. Met de chef van de afdeling zat ik niet ‘op dezelfde golflengte’.  De sfeer met een aantal andere collega’s was erg gespannen. Nu ben ik zo’n persoon die daarover gaat zitten malen en deze spanning mee naar huis neemt. Om dit aan te pakken heb ik Maroesja gevraagd om met mij een stappenplan te maken dit te verbeteren. In een aantal gesprekken konden we de pijnpunten bespreken. Dit heeft me een andere, heldere kijk op de zaak gegeven. Op mijn werk neem ik nu meer rust om gesprekken te voeren. Eventuele confronterende discussies kan ik nu ook veel beteren handelen. Door de eerlijk en fijne gesprekken met Maroesja heb ik hierin echt stappen kunnen maken. Soms heb je die positieve feedback nodig, die heb ik bij haar gevonden.

*~Mariska~*

 

 Het probleem dat ik ervaarde was dat ik niet goed mijn grenzen aan kon geven. Ik wist dit niet, maar kwam hier tijdens het coaching traject achter. Ik kwam eigenlijk voor een ander probleem, maar dit was het onderliggende probleem waar ik mee aan de slag moest om het eigenlijke probleem op te lossen. De grootste winst is dat ik nu weet waar mijn eerdere probleem vandaan komt. Het weten is de eerste stap om het op te lossen. Maroesja kan goed luisteren en stelt de juiste vragen om je op weg te helpen. Ze heeft mij heel goed geholpen.

*~Lucienne~*

 

Maroesja heeft mij geholpen bij het helder krijgen van de aspecten die ik zoek in een baan. Na lang twijfelen over de richting en sector waarin ik werkzaam was ben ik met Maroesja het gesprek aangegaan om te achterhalen in welke tak van sport en in welke rol ik nou echt op mijn plek zou zitten. Zij wist de juiste vragen te stellen, te luisteren wanneer nodig en vooral een comfortabel gevoel te geven waardoor ik helemaal open tegen haar kon en durfde te zijn.  Ik zou Maroesja aanbevelen als coach omdat het een heel fijn persoon is om mee te praten en zij de juiste snaar weet te raken. Ze vindt niets gek en helpt je écht verder bij een moeilijke zoektocht naar jouw ideale baan.

* ~Cindy~*

 

 Wat ik fijn vond is dat je me flinke spiegels liet zien. Wat soms best confronterend was, maar ik leerde hier wel heel veel van. Het hielp mij om duidelijkheid te krijgen en uitdagingen aan te gaan.  Je bent een mooie open vrouw, die graag de ander een stuk helpt om verder te komen op haar of zijn levenspad.

*~Jolanda~*

 

 Mijn grootste probleem was dat ik mezelf verloren was en daardoor niet meer wist wat ik wilde in mijn werk. Het was zeer onduidelijk voor mezelf geworden wat ik nou leuk vond en wie ik nou eigenlijk was.  De grootste winst was dat ik leerde dat ik mezelf niet zomaar opeens was verloren, maar dat het een zeer geleidelijk proces was geweest. En dat ik daardoor mezelf ook weer terug kon vinden. Maroesja is een zeer geduldig persoon en heeft als grootste doel om jou de weg door het bos weer terug te laten vinden. Ze vind het van groot belang dat je je op je gemak voelt. Ze creëert een veilige omgeving waar jij in jouw tijd samen met haar de weg aflegt naar jouw doel. De weg heeft omwegen, want niets is recht toe recht aan, maar dit kan ze ook goed onder woorden brengen. Hierdoor voelde ik mij gehoord en niet alleen.

*~Charlotte~*