“New beginnings are often disguised as painfull endings”

Coaching

Hoe werk ik

In de wereld van coaching zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Als master coach ben ik breed opgeleid en heb ik veel kennis in mijn rugzak zitten. Alleen ik ben geen type dat alles strikt toepast. Dat past niet bij mij. Ikzelf ben het belangrijkste instrument. Met mijn hooggevoeligheid stem ik mij Intuïtief af op jou en combineer dit met mijn kennis en ervaring. Er zijn geen vaste kaders die ik volg. Het hier en nu is leidend voor mij. Ik stem af op waar we zijn gebleven en kijk naar de richting die jij uit wilt. Maar wat er uiteindelijk in het moment gebeurd laat ik ontstaan.

 

Wees je eigen leider, leraar en licht

Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding had ik een geweldige supervisor. De beste man was al ver in de 70 en leerde nog iedere dag over zichzelf. Persoonlijke ontwikkeling eindigt nooit. Er is altijd een nieuw perspectief om jezelf vanuit te bekijken en van te leren. Als je denkt te zijn gearriveerd, dient de volgende les zich weer aan…dát is leven. Zijn lijfspreuk was: ”Wees je eigen leider, leraar en licht”. Dat is ook wat ik leef en jou meegeef in mijn begeleiding. De antwoorden zitten allemaal in jou. Ik kan niet vertellen hoe jij je voelt of wat je moet doen. Dat weet alleen jij! Ik faciliteer je alleen om dit te ontdekken en om je verworven zelfkennis je eigen te maken, zodat je daarna alleen verder kan.

Reisgenoot

Wat ik doe is jou begeleiden in dit prachtige proces van je eigen weg vinden. Ik creëer de ruimte, de energie en de veiligheid voor jou om je eigen weg te bewandelen. Als je eenmaal weet hoe je jouw eigen-wijsheid kan aanboren dan heb je goud in handen. En kan je jezelf bijsturen iedere keer als het leven je op de proef stelt. Je leert te vertrouwen op het leven en je eigen wijsheid, wetende dat je altijd de weg naar jezelf zal terugvinden.

Hoofd Hart  Buik Handen

Ik heb de overtuiging dat zelfkennis in iedere cel van ons lichaam zit. Wijsheid zit niet alleen in ons hoofd. Ons hoofd is de vertaal machine van ons lijf. We hebben terug te gaan naar het voelen. Tijdens onze coachsessies nodig ik je dan ook uit om te leren met je hoofd, je hart, je buik én je handen. Ik werk dan ook wisselend met gesprekken, wandelen in de natuur en creatieve opdrachten die ik afstem op wat kloppend is voor jou. Maar overal ligt de uitnodiging om te luisteren naar jouzelf.

 

Kind in de volwassene

Om meer zelf kennis te krijgen en jezelf beter te begrijpen en daarmee te kunnen worden wie je bent, kijk ik vaak ook vanuit het perspectief :”Het kind in de volwassene”. Om vol te kunnen gaan staan in je eigen leven, nodig ik je uit om te kijken naar oude overlevingsmechanismes, rollen en oude patronen. Deze spelen een enorm grote rol in het hier en nu van jouw volwassen dagelijkse beslommeringen.Maar ook in jouw rol als ouder, partner, collega en vriendin!  Door hier meer zicht op te krijgen, ze te herkennen, erkennen en te doorleven kom je dichter bij jezelf. Kan je trouw zijn aan jezelf zonder dat je je schuldig voelt naar anderen. Op vele vlakken in je leven zal je rust gaan ervaren.

 

Waar werken we naartoe?

Samen gaan we aan het werk om jou terug te brengen naar je eigen basis. Dat je de plek aan het roer van je eigen leven weer in gaat nemen en dat je je eigen koers durft te gaan bepalen. We gaan op zoek naar waardevolle kennis die al in JOU zit, maar waarvan je het bestaan bent vergeten. Je gaat leren luisteren naar wat jouw lichaam je verteld (maar waar je niet naar luisterde) en wat je hoofd daarmee doet. Je krijgt inzicht in oude patronen van vroeger en hoe deze vandaag de dag nog steeds bepalen hoe jij reageert en hoe jij in het leven staat. Je gaat ontdekken wat jouw grenzen zijn en waarom ze dat zijn en hoe JIJ die kan bewaken. Je zal steeds meer durven kiezen voor jezelf, zonder het gevoel te hebben dat je anderen tekort doet. Aan het eind van onze samenwerking ben je in staat om te luisteren naar de wijsheid van je lichaam, durf je te vertrouwen op je innerlijk weten en heb je enorm veel zelfkennis op gedaan. Hiermee ben je in staat om zelf sturing te geven aan jouw leven op een wijze die jou past.